Spring til indhold

Ud af ballade

Vi har nogle problemer med vores søn. Han pjækker fra skolen. Det har han aldrig gjort før, og jeg er meget forundret over, hvad der er sket med ham. Han er ellers en køn og klog fyr. Og der er mange piger, som ’tilfældigvis’ kommer forbi hans vej. Når jeg siger, at han pjækker, så er det ikke på den måde, at han går rundt på må og få ude i byen. Næh, han går bare slet ikke i skole. Han bliver herhjemme og sidder ved sin computer. Jeg opdagede det, da jeg blev ringet op på arbejdet. Det var skolen, der spurgte, om der er sket noget med ham. De kunne ikke forstå, at der ikke var blevet sendt en sygemelding ind, og de ville lige høre, om alt er ok.

Lidt pinligt

Det var faktisk lidt pinligt. Alle mine kollegaer kunne jo godt forstå på det, de hørte af samtalen, at det handlede om min søn, der ikke viser sig på skolen. Jeg fik forklaret skolen, at jeg vil undersøge, hvad der sker, og vende tilbage til dem. Derhjemme fik jeg så en samtale med min dreng. Han indrømmede, at han pjækker. Det er nemt for ham at gøre. Vi er jo taget på arbejde, inden han selv skal cykle i skole. Og han er som regel hjemme, når vi kommer hjem fra arbejde begge to. Vi har ca. 1,5 times transporttid hver vej til arbejde, så vi er tidligt oppe og kommer først hjem ved 18:00 tiden. Sandt at sige, så var jeg ret sur på vores dreng, den dag, de havde ringet fra skolen, og jeg skældte ham ud. Han blev gal i hovedet på mig, og den første del af middagen den dag, blev indtaget i tavshed.
På et tidspunkt kunne jeg ikke holde det ud mere, og jeg startede en samtale med ham om pjækkeriet. Hvorfor? Er der noget galt med kammeraterne? Er det en lærer?

Skoletræt

Han fortalte, at han bare ikke har lyst til at gå i skole mere. Han synes, at han er grim og klodset. Og han har bumser i ansigtet. Min mand kiggede noget overrasket på ham og sagde, at de der bumser lægger man altså ikke mærke til. Han sagde også til ham, at han ikke er klodset.

Musikefterskole er vejen

Vi talte længe om det. Det her med udseendet, og hvad det betyder. Vi talte også om, at skolen skal passes, og at det der med at pjække er en meget dårlig idé. Vores dreng sagde, at han ikke vil blive til grin, siger han. Vi taler meget om, at udseendet ikke er vigtigt. Det er indholdet, der tæller. På et tidspunkt nævnte jeg noget om, at det måske ville være en god idé, hvis han skiftede skole. Han er i en alder, hvor han ændrer sig. Fra dreng til mand. Måske er det der skoen, trykker. Idéen med et ophold på en musikefterskole eller en drama efterskole kom op. Vores dreng var ikke afvisende overfor den ide. Så vi er ved at undersøge mulighederne, der findes hos dem her: https://naae.dk/.