Spring til indhold

To størrelser træpiller

woman in brown coat standing near orange leafed tree and body of water during daytime

Selvom vi er langt inde i september, så føles det ikke helt som efterår. Det burde ellers styrtregne og blæse. Men nej, vejret er lunt. Solen skinner. Derfor er det lidt underligt at gå på havearbejde for at få haven klar til vinter. Der er nogle gamle æbletræer, som skal skæres ned. De sidste æbler er blevet plukket. Det er hårdt arbejde. Men tilfredsstillende, når det er gjort. Imens du udførte arbejdet, opdagede du, at der var adskillige muldvarpeskud. Irriterende. De ødelægger jo græsplænen. Så der skal tages affære. Sidste år satte du fælder op – og du var sådan set overbevist om, at problemet var løst. Åbenbart ikke.

Hvad gør man mod de skadedyr?

Hvad gør man ved sådan nogle skadedyr? Skal du tilkalde en ekspert, der ved hvordan og hvorledes? Det er nok det sikreste at gøre. Du vil jo gerne være sikker på, at der ikke kommer muldvarpe til næste år igen.  Du kan se, at din nabo har haft det samme problem. Hvordan kom han af med skadedyrene på sin ejendom. Du må spørge ham. Og det gør du.

Han fortæller dig, at sidste år, da han var ved at bestille træbriketter til sine brændeovne, opdagede han et site, hvor de gav tips og gode råd til at komme af med forskellige skadedyr. På en human måde, der ikke involverede fælder. Du spurgte, om han kunne sende linket til sitet – fordi du vil faktisk gerne fritages for den plage, som nogle skadedyr er. Han sendte dig linket med det samme.

Efter at have stillet stigen og saven ind i redskabsskuret, går du derfor ind i stuen for at læse om bekæmpelse af skadedyr. Du kaster også lige et blik på den underside, der handler om træbriketter og træpiller. Det kunne måske være, at du kan bestille en palle til en lidt billigere pris.

Måske træbriketter til brændeovnen

Du studerer siden om skadedyrsbekæmpelse nøje. Du kan se, der findes forskellige metoder og midler, der skal anvendes – alt efter hvilket skadedyr, der skal bekæmpes. Du får meget at vide, som du ikke har tænkt på. Fx kan det være bedre at gasse muldvarpe end at forgifte dem, da gas ikke trænger ned i grundvandet.

Du kigger nærmere på siden om træbriketter til brændeovn. Sådan med en lille smule dårlig samvittighed. Du føler, at du ligesom stjæler din nabos ’hemmelighed’.

To størrelser træpiller til fyret

Men du kan se, at du faktisk kan få træpiller i 6 og 8 mm til din brændeovn til en meget fordelagtig pris. Du kan købe dem i større eller mindre mængder. Og hvorfor skulle du ikke det? Havde din nabo sagt noget om, at du ikke måtte købe træbriketter eller træpiller til dig selv uden hans tilladelse. Nej det havde han ikke. Tværtimod han sagde jo højt og tydeligt, at han har købt sine træbriketter hos den specifikke forhandler i mange år.

Du smider den lidt halvdårlige samvittighed og smag i munden væk. Selvfølgelig kan du bestille træbriketter til din brændeovn hos den samme forhandler. Du tænker dog, at du lige vil spørge din nabo, om han også har brug for træbriketter – i kunne jo lave en fælles bestilling og så afregne privat med hinanden. Mange benytter metoden faktisk – læs selv her.