Spring til indhold

Til kiropraktor lokalt

ondt i kroppen

Hvis du går rundt med smerter et eller andet sted i kroppen, så skal du gøre noget ved det. Det handler om din livskvalitet. Ingen har et godt liv, når der er smerter. Ok, vi kan komme ud for et uheld, som afstedkommer smerter i en kortere eller længere periode. Vi har måske fået noget smertestillende medicin af vores læge, så vi kan holde smerten ud, til den fortager sig. Men i de tilfælde, hvor smerten ikke fortager sig, hvad gør man så? Det kan godt være, at du vil vælge at fortsætte med smertestillende medicin. I virkeligheden er dette dog ikke det bedste for dig. Din livskvalitet forbedres ikke. Og ja, smertestillende medicin kan føre til afhængighed.

Hellere kiropraktor end fysioterapi

En fysioterapeut kunne måske være en mulighed. Et forløb hos en fysioterapeut kan dog tage ret lang tid. Unødvendigt lang tid. Dette er ikke, fordi fysioterapeuten gør noget forkert i behandlingen af dine smerter. Der er bare det ved fysioterapi, at det er en behandlingsform, som kræver tid, fordi det oftest handler om genopbygning af muskler og mobilitetsevner. En anden mulighed ville være, at du går til en kiropraktor i Albertslund, hvis du bor der. Eller en kiropraktor i Viborg!

Specialist i led og muskler

En kiropraktor er en behandler, der er specialiseret i at manipulere med led og muskler. Uddannelsen som kiropraktor tager mindst 5 år – og en stor del af uddannelsen ligner meget den uddannelse læger får. Kiropraktorer er specialister i led og muskler. Og de har lært at se på røgten fotografier, som ofte anvendes, når de skal fastlægge, hvad der er grunden til, at du har de smerter.

Kiropraktik sker ofte i et samarbejde mellem en patients læge og fysioterapeut. Der kan være tale om en smerte, der er fremkommet efter en skade, som måske ikke har fået tid til at hele totalt – og genoptræningen efter skaden tager ualmindeligt lang tid. Det kan derfor ske, at patienten bliver utålmodig og dermed kommer til at gøre noget, som hans eller hendes krop endnu ikke kan tåle. Her er det, at en kiropraktor kan være super at bruge, fordi i kiropraktikken anvendes der kun manipulation – og er det fx et led, der ’bare’ skal tilbage på sin rette plads i skelettet, så kan det gøres ved ganske få behandlinger hos kiropraktoren. Han / Hun vil simpelthen kunne se på et røgten billede, at leddet ikke sidder, som det skal. Med sine hænder kan han skubbe eller trække det på plads.

Ikke så dramatisk

Og nej, vi taler ikke om at noget er gået totalt af led i din krop. Vi taler måske om at en del af leddet kan have flyttet sig en lille bitte smule – og derved kommer til at trykke på nogle nerver, der sender smertesignaler til din hjerne. Så, hvis du er en af os, der har smerter, der bare ikke vil forsvinde, så prøv i første omgang at tale med din læge om at blive henvist til en kiropraktor. Det kan sagtens tænkes, at du kan blive smertefri meget hurtigt. Og ja, mange kiropraktorer har gode samarbejder med andre behandlere såsom fysioterapeuter.