Spring til indhold

Svømmebriller eller dykkerbriller

pige med snorkel i vandet

I har været ude og rejse her i sommer. Turen var fantastisk, og især stranden var uforglemmelig: Smukke klippeformationer lige ned i vandet, et bælte med hvidt sand, flere klippeformationer og derefter endnu et bælte – men med rødt sand. Mystisk og eksotisk. Herligt at få badet ved sådan en strand, hvor det ikke kun handler om at komme i vandet – men hvor I også fik mulighed til at studere geologien og plante- og dyrelivet ved klipperne. Der gik godt nok ikke ret mange dage, før I måtte besøge en af de små forretninger ved den lille landsby, hvor I kunne købe svømmebriller til børn og voksne. I mente, at med et par svømmebriller, ville I bedre kunne se fiskene ved klipperne.

Til dykning

Nu var det bare sådan, at fordi det var sidst på sæsonen, så var der ikke så meget badeudstyr i den lille butik. Og selvom ejeren var utroligt sød og hjælpsom, så kunne I ikke få et par svømmebriller til jeres 10-årige pige. I måtte slå jer til tåls med et par dykkerbriller/dykkermasker til hende. Det betød, at hun måtte på et lynkursus, hvor hun lærte at snorkle. Dykkerbrillerne kunne nemlig kun sælges sammen med en snorkel og et par finner, som hun kunne spænde på fødderne. Udgiften blev lidt større end I havde forestillet jer, men fordi det var ferie – så var det ok.

Snorkel-kurset blev fulgt med stor interesse fra jeres piges side. Hun nød det. Og da hun faktisk er en god svømmer, var der ikke noget med frygt for ikke at kunne få vejret. I nød at kunne udforske klipperne sammen – og jeres datter var meget begejstret for at snorkle. Faktisk begyndte hun at tale om, at I skulle købe et kamera, der kan tage billeder under vandet. Dagene gik med svømning, badning og udforskning af havbunden ved klipperne. Aftnerne blev brugt med hygge og snak om dagens udforskning og oplevelser. Jeres datter besluttede, at når hun er færdig med at gå i skole, så vil hun være havbiolog. Det er noget af et mål at sætte sig som 10-årig. Men hun er ret sikker i sin sag.

Snorkelsæt skabte interesse

Nu, hvor I er vendt hjem, og hun har sit snorkelsæt liggende inde på sit værelse, er hun begyndt at interessere sig noget mere for biologi og natur. Hun læser om vandets vej fra kilderne i bjergene – under jorden og ud til havet. Hun tager sine dykkerbriller på i ny og næ, bare for at huske, hvad hun så ved stranden dernede på feriestedet.  Og ja, I har allerede talt om, at hun skal have et dykkerkursus, når hun fylder 15. Indtil da må hun nøjes med at snorkle.

Et eller andet sted, er der to grunde til at hun ikke får et dykkerkursus* tidligere: A: Hun vokser – og en våddragt til børn vil være en rimelig stor udgift hvert år. B: I vil gerne være sikre på, at det her med en fremtid som havbiolog er noget, hun virkeligt mener.

*: Du skal være mindst 10 år gammel for at kunne få et certifikat som dykker, som giver dig lov til at dykke ned til 18 meters dybde.