Spring til indhold

Sommerhus til leje

Sommerhusområde

I har et problem. Det er et problem, som virkeligt påvirker jer. Alle naboerne på vejen har klaget over larmen fra jeres kælder. De har henvendt sig til politiet med et brev, der henstiller til myndigheden, at de gør noget ved det. Det drejer sig om jeres søn, og det band han har lavet. De øver nede i kælderen – til sent på aftenen.

Det generer sådan set ikke jer, fordi I har begge to aften- og natarbejde: Du som receptionist på et stort hotel og din ægtefælle er sygeplejerske. Derfor hører I ikke, at der bliver skruet op for højtalerne, når bandet øver. Men det er åbenbart for meget for naboerne. De vil gerne have ro om aftenen og om natten. Forståeligt nok. De skal jo på arbejde om dagen – de skal møde op – helst efter en god nattesøvn. Selv, er der jo ro og fred om dagen, så I kan få sovet ud. Alle i kvarteret er jo på arbejde om natten.

Fuld forståelse

I har talt med jeres søn om problemet. Han forstår det. Men han er bestemt ikke god til at vise hensyn overfor naboerne – og det til trods for, at I har købt adskillige sæt høretelefoner, som kan slås til instrumenterne. I har truet jeres søn med, at han og kammeraterne ikke må øve i jeres kælder længere. Det er I naturligvis kede af. I har forsøgt at begrænse øve-timerne – forgæves. I må gøre noget. Men hvad? Det virker som om, at I er løbet ind i en ubehagelig blindgyde. Skænderierne med sønnike er ikke sjove. I kunne naturligvis skifte låsen til kælderen ud. Og gemme nøglen for ham. Det holder ikke i længden. Jeg har et forslag, som I kan overveje.

Larm i weekenden

Hvad med at I overvejer at sige til jeres søn, at han kan øve så meget han overhovedet vil i alle weekenderne. I vil sørge for at hjælpe ham, men I vil også kræve, at hans kammerater yder deres til, at bandet kan fortsætte. Det handler om, at I vil finde et sommerhus, som ligger langt væk fra al civilisation, hvor jeres dreng og hans venner kan stille sine instrumenter, forstærkere og højtalere op – og hvor de kan larme så meget, de overhovedet har kræfter til. I vil hente og bringe dem til sommerhuset. Og bandets medlemmer – inklusive jeres dreng, må så betale for lejen af sommerhuset.

Lej et billigt sommerhus

I kunne gøre det på den måde, at I først leder på internettet: ”Sommerhus til leje – billigt” og finder sommerhuse, der ligger inden for en rimelig radius fra jeres bopæl. I kunne lave et budget og forklare hele bandet, hvad det vil koste dem at leje sommerhus i en weekend. I vil bidrage – gratis – med at køre dem hen til sommerhuset, hver lørdag morgen – tidligt! Og hente dem sent om søndagen. Synes I det er en idé, der er til at arbejde med? Så skal I bare sørge for, at alle medlemmer i bandet forstår, at deres aktivitet har voldt jer store problemer, som de skal hjælpe jer med at løse. Tænk over det.

Bedste sommerhusområder?

Bornholm

Bornholm, kendt som “Solskinsøen” og “Klippeøen”, er beliggende i Østersøen og er kendt for sin unikke natur og charmerende småbyer. Øen byder på dramatiske klippeformationer, rolige skove, og nogle af Danmarks fineste sandstrande. Bornholm er også berømt for sin kunsthåndværk, særligt keramik og glaskunst, samt rige historiske seværdigheder som Hammershus Ruin.

Blokhus

Blokhus, beliggende i Nordjylland ved Vesterhavet, er et populært sommerhusområde kendt for sine brede, hvide sandstrande og livlige turistmiljø. Området er ideelt til badning, solbadning og vandsport. Blokhus er også omgivet af smuk natur, herunder store klitplantager og skovområder, hvilket gør det perfekt til vandreture og cykelture.

Samsø

Samsø er en idyllisk ø beliggende i Kattegat. Kendt for sin bæredygtighed og organiske landbrug, tilbyder Samsø en fredfyldt atmosfære med maleriske landsbyer, rullende bakker og smukke strande. Øen er også et paradis for cyklister med sine mange cykelstier. Samsøs varierede landskab gør det til et fantastisk sted for naturelskere og dem, der søger en autentisk dansk øoplevelse.