Spring til indhold

Slip for at stille sikkerhed

Kredit uden dokumentation

Det er utrolig let at finde et lån uden sikkerhed online, da langt størstedelen af online lån er uden sikkerhed. I det mindste hvis man ser på de lån, der er klassificeret som kviklån og sms-lån og andre lån af denne type.

Hvis man søger efter lån, hvor man skal stille sikkerhed, så er det meget, meget svært at finde. Det er ikke, fordi de ikke eksisterer, men simpelthen fordi de virksomheder, der har lån, hvor man skal stille sikkerhed. De ikke vælger at skrive det klart på deres øverste sider, hvilket er dem, man vil finde ved hjælp af internetsøgninger. Så du finder først ud af det, når du læser deres sider.

Et online lån uden sikkerhed er imidlertid virkelig let at finde, det store flertal af virksomheder. Der skriver i deres annoncer, på hjemmesiden og i telefonsamtalerne angiver, at de ikke bør stille sikkerhed for deres lån. Hvilket selvfølgelig er fordi det sælger bedre, at du kan låne uden at skulle stille fast ejendom eller pant til rådighed som sikkerhed for det lån, du vil optage.

Ingen, du begynder at ansøge om et lån, bør du sørge for, at alt om lånet er korrekt, og i henhold til loven kan du læse mere om det i næste afsnit.

Vær opmærksom på dette ved lån uden sikkerhed

Der har været megen omtale af virksomhedernes ansvar for at blive lånt penge ud, især lige efter finanskrisen, hvilket klart kunne ses, at der blev udlånt til alle, der lige havde en bankkonto. Det selskab, du låner af, og deres ansvar er derfor en faktor, du bør overveje, når du vælger at låne.

For hvad bliver det? Et lån, hvor de tjener pengene, eller hvor de ikke gør… chancerne for, at en virksomhed takker nej til penge fra deres hovedmarked, er små, og især hvis kundens økonomi er fornuftig og ikke er registreret i RKI og lignende.

Deres kunde kan meget vel vise sig ikke at have nogen kontrol over deres finanser og derfor låne for at “få det under kontrol”, hvilket resulterer i, at virksomheden simpelthen mister penge.
Der er 3 gode råd, du skal have.

Hvorfor låner du penge?

Hvis du låner penge for at betale din gæld, skal du ikke gøre det. At omlægge ny gæld for at betale andre gældsposter er næsten aldrig en god forretning (det kan dog være, hvis rentesatsen er billigere, og omkostningerne ved at oprette lånet ikke overstiger fortjenesten).

Har du råd til at låne?

Budgettet for at se, om du har råd til at have 15,000 efter skat hver måned, og hvad du tror, ligesom faste udgifter gør en gevinst på måske 5.000 om måneden betyder ikke, at du faktisk have pengene tilbage. Nogle gange glemmer man at regne med mange ting, og derfor finder man ofte ud af for sent, at man ikke har råd til det.

Skal du låne penge?

Hvis du har råd til det, og du ikke kan låne det til at betale andre gældsposter, så kan et lån være fint. Hvis der er en risiko i dit lån (f.eks. hvis det er en investering), bør du få professionel rådgivning om dette. En ide, der lyder supergodt for dig, er måske ikke så god, når den får friske øjne på den.

Kilde: Kviklån Info DK – kredit og finansiering uden dokumentation og sikkerhed