Spring til indhold

Muligheder med glas

crystal chandelier

Nu har I boet i huset i 19 år. I er stadig meget glade for det – og haven. Haven er vokset til – i takt med børnene! Der er skønne blomsterbede, frugttræer og et ret stort område er dækket med bærbuske. Det er skønt at sidde på terrassen og lytte til fuglenes kvidder en tidlig sommermorgen. Der er bare en ulempe: Trinet fra stuens havedør ned til terrassen er ret højt. Det volder problemer for de efterhånden lidt svage knæ. Det er til tider svært at komme ud af eller ind i stuen. Hvis I da ikke gider at gå hele vejen udenom og træde ind i huset via bryggerset.

Nu skal der ske noget

Det skal der gøres noget ved. I har overvejet at få lavet et ekstra trin ned til terrassen. Det ville gøre livet nemmere for jer at komme ud på terrassen. Men ind igen? Der er jo det her problem med at bøje knæene. Det er ikke en tilfredsstillende løsning, synes I. Det vil også bevirke at terrassen bliver ’grim’ fordi den fyldes med trin. I har derfor diskuteret at lave en total forandring i huset – nu hvor I alligevel skal til at renovere det. Børnene er flyttet hjemmefra og I har planer om at inddrage et af værelserne til en udvidelse af køkken-alrummet. Det værelse, der ligger lige ved siden af badeværelset, som også skal fornyes totalt: Med nye badeværelseselementer. Flotte nye armaturer. Og generelt mere plads.

Ny stor glasdør til bruseren og en udestue

I skal finde en ret stor, men flot glasdør til brusekabinen, som skal etableres dér, hvor badekarret sidder. Det store projekt vil dog ikke blive badeværelset og inddragelsen af værelset. Næh, det bliver etableringen af en udestue i glas og aluminium. Det har faktisk været en drøm i mange år. Men tiden til projektet har manglet. Nu har I tiden. Og ønsket om at kunne nyde den smukke have både om sommeren og vinteren vil kunne opfyldes. I har en idé om, at udestuen skal have udendørs foldedøre, så I bogstaveligt talt kan sidde i haven – i det mindste om sommeren.

Bare det at kunne nyde den milde brise. Se træernes blade følge vinden og dufte naturen på det sted, som var jeres terrasse. Det er en skøn tanke. Jeres børn synes, at I er lidt skøre. Terrassen er da fin og god nok. Jo, det er den faktisk. Når man altså ser bort fra, at der konstant skal renses fliser – og at havemøblerne er ved at falde sammen. I vil også gerne bruge nogle penge på, at jeres bolig bliver bedre egnet som ’pensionistbolig’.

Der er jo ikke så mange år til den tid. Og hvem siger, at I vil flytte herfra? Nej, huset skal omdannes, så det bliver nemmere at holde rent og nemmere at bruge. Det inkluderer, at I finder ud af hvordan I vil indrette det nye badeværelse – som skal have brusekabine, som I kan træde direkte ind i. Og udestue i et plan med stuens gulv! I næste uge skal I ud og se på glasdøre og foldedøre hos en fabrikant, der er specialist i at fremstille glas på mål.

5 gode grunde til at bruge glas

Glas er et alsidigt materiale, der kan tilpasses mange forskellige formål. Uanset om du overvejer glas til din udestue eller brusekabine, er der mange muligheder for at få skræddersyede løsninger. Her er fem måder, hvorpå glas kan forvandle dine rum:

  1. Glas til udestuer Glasvægge og -tage til udestuer kan skabe en åben og lys atmosfære, hvor du kan nyde naturen hele året rundt. Skræddersyede glasløsninger sikrer, at du får den perfekte pasform og maksimal energieffektivitet.
  2. Brusekabiner i glas En brusekabine i glas kan give et elegant og moderne udtryk til dit badeværelse. Glas på mål gør det muligt at tilpasse kabinen præcist til rummets dimensioner, hvilket optimerer pladsen og skaber et stilfuldt design.
  3. Sikkerhedsglas Sikkerhedsglas er en vigtig overvejelse, især i områder hvor glas er udsat for slag og stød. Hærdet eller lamineret glas på mål kan give ekstra beskyttelse og tryghed, uden at gå på kompromis med æstetikken.
  4. Isolerende glas For udestuer og andre områder, hvor temperaturkontrol er vigtig, kan isolerende glas være en fremragende løsning. Dobbelt- eller tredobbeltglas på mål kan hjælpe med at holde varmen inde om vinteren og ude om sommeren, hvilket forbedrer energieffektiviteten. Der findes også lydisolerende glas – læs om det emne her.
  5. Dekorative glasløsninger Glas behøver ikke kun at være funktionelt; det kan også være en dekorativ detalje. Frostet glas, farvet glas eller glas med mønstre kan tilpasses på mål for at skabe unikke og personlige rum. Dette kan være med til at tilføje karakter og stil til både udestuer og badeværelser.

Med skræddersyede glasløsninger kan du virkelig få det bedste ud af dine rum, hvad enten det er for at forbedre funktionaliteten, æstetikken eller energieffektiviteten.