Spring til indhold

Indpakning af pengegaver?

Kuvert eller konvolut til gave

Påsken er overstået. Du har været set din familie. I har måske fået en hyggelig frokost. Og ja, du huskede da også at købe en lille gave til din mor. Bare sådan fordi du syntes, at hun skulle have en lille gave fra dig. Den fik du pakket ind i fint gavepapir, som du købte hos en specialforretning. De havde et godt tilbud. Du kunne købe en stor rulle gavepapir for næsten ingen penge. Så det gjorde du med den tanke, at gavepapiret, som du nu har, kan bruges til, at du får pakket alle de fødselsdagsgaver, du skal give i de kommende måneder ind. Fornuftig tanke. Hvis du ikke kan bruge en hel rulle på 30 m gavepapir, hvorfor så købe den? Du kunne måske bare nøjes med et lille ark fint gavepapir. Det er jo muligt at købe enkelte ark gavepapir.

Gør det rigtigt

Men da du ved, at der kommer flere gaver, der skal pakkes fint ind, så har du valgt at gøre det rigtige. Og ja, det bliver måske lidt ensformigt at give gaver, der alle sammen er pakket ind i det samme papir. Men det kan du faktisk gøre noget ved.
Gavepapir er nemlig ikke bare gavepapir. Gavepapir er papir, som du kan bearbejde. Og dermed skabe helt unikke og meget personligt indpakkede gaver. Du kan tegne på det. Du kan sætte klistermærker på det. Du kan eventuelt rive det itu og lime det sammen på kryds og tværs af mønsteret i det, så du får skabt en nyt og unikt mønster (og noget kraftigere gavepapir) – hvis det er mønstret gavepapir, du har købt.

Fine farver gavepapir fra Jakodan

Konvolutter er fine nok

Nogle pakker faktisk for eksempel pengegaver ind i konvolutter / kuverter, og det er da også en OK måde at gøre det på. Du kan male på det, og du kan stencilere på det, hvis det er ensfarvet gavepapir. Ja, der er ikke noget, du ikke kan gøre ved gavepapiret, hvis du synes, at det bliver kedeligt at se på. Du skal måske have i noget nyt gavebånd, som passer til det nye gavepapir, du har skabt. Men det er vist en overkommelig udgift. Og hvem siger i det hele taget, at gavebånd er nødvendigt? Måske skal du hellere bruge pengene til nogle klistermærker, tuscher eller noget akrylmaling i stedet for?

En hyggelig aktivitet

Måske er det ikke lige, det, du vil bruge din tid på – altså at skabe nyt gavepapir. Med det kan da godt være, at dine børn vil. Og det er helt sikkert en hyggelig, lille aktivitet, de kan bruge, nogle timer på en regnfuld søndag, hvor alt bare er kedeligt.
Det eneste, du skal huske, er, at gavepapiret, som skal omdannes til nyt, sker et sted, hvor det ikke gør noget, at der kommer maling på bordet.

Læg eventuelt nogle poser af genbrugsplast på bordet – med tape, så de ikke flytter sig, og bordet ikke bliver beskadiget. Det kan nemlig udvikle sig til en ret, sjov, men rodet, og svinende formiddag. Du får dermed både fint og unikt gavepapir, som du og eventuelt dine børn har skabt. Og der vil helt sikkert komme nogle stykker nyt gavepapir ud af sådan en kreativ formiddag, som ikke skal bruges som gavepapir. De skal rammes ind, fordi de er blevet til unik kunst.