Spring til indhold

Hvilken behandling er bedst mod rust?

Selvom priserne på el, gas og andet brændstof er steget, så er vi mange, der ikke kan undvære vores bil. Vi skal bruge den til at køre til og fra arbejde. Hver dag. Ofte bruger vi også bilen, når vi har fri. Vi kører måske en tur med familien. Vi kører til forskellige aktiviteter. Og ja, vi er mange familier, som har to biler. Det er en nødvendighed. Men nu hvor det faktisk er blevet meget dyrt at købe benzin, så er vi nogen, der er ved at overveje et skift i livsstilen: Vi kunne faktisk godt køre de 8 km, der er til arbejde på cykel. Overvejelserne går derfor på at købe en god cykel og at afskaffe den ene af bilerne. Slet ikke ufornuftigt: Det er sundt at cykle – og det skader ikke miljøet.

Gode råd om biler

Er du en af os, der overvejer at afskaffe den ene af bilerne, så vil jeg lige give dig nogle gode råd med på vejen, inden du taler med en brugtbilsforhandler om, at han skal sælge bilen for dig:

For det første skal du være helt ærlig omkring bilen. Der skal ikke skjules noget. Der er måske et lille problem med startmekanismen. Det skal du nævne for forhandleren. Det er måske noget, der nemt kan fikses.

For det andet skal du gøre opmærksom på, hvis der stadig er pant i bilen. Det kan være, at du fik et billån, og at det endnu ikke er betalt helt ud.

For det tredje, så bør du få sendt bilen til undervognsbehandling, så den kan blive tjekket og eventuelt ’forfrisket’. Det er nemlig, sådan at hvis du sørger for at få den undervognsbehandlet jævnligt, så undgår du et stort værditab. Biler, der ikke har fået undervognsbehandling, er også sværere for brugtvognsforhandleren at sælge. Så det kan blive et problem for dig, at få det, du egentlig skal have for bilen.

Hvilken undervognsbehandling er bedst?

Ved du ikke, hvor du kan få en undervognsbehandling på Fyn, så kan jeg fortælle dig, at der er adskillige steder, der tilbyder undervognsbehandling her – og den bedste undervognsbehandling er denne. Du bør selvfølgelig vælge et center, der ligger tæt på din bopæl, så du ikke skal bruge lang tid i de offentlige transportmidler. Og, ja, jeg kan oplyse dig om, at nogle servicecentre her på Fyn faktisk tilbyder dig en lånebil i de dage, hvor din bil bliver behandlet.

Pas godt på din bil

Så hvis jeres overvejelser går på at skille jer af med en af bilerne, så følg mine råd. I vil få mere for bilen, hvis I har passet den godt, imens I har haft den. Og sørger I for, at den bliver behandlet mod rust, så er jeres chancer for at få lidt flere penge for den større ligesom chancen for, at den bliver solgt hurtigt også er større. Find derfor et center, der tilbyder undervognsbehandling, og få den beskyttet imod rust. I bør gøre det nu, hvor det er forår, og hvor mange mennesker faktisk gerne vil købe en ny bil – også selvom det bliver en brugt bil.