Spring til indhold

Guitar for begyndere?

Begynderguitar

Din bedste ven har spillet på guitar i ret mange år. Han er dygtig, og det lyder fedt, når han skruer op for højtalerne. Det er en oplevelse at se ham spille. Han forsvinder helt ind i sin egen verden, og du kan se, at han nyder at spille – for dig og alle de andre – men mest for sig selv. Han ejer også mange guitarer. Både akustiske og elektriske. Han kan spille på dem alle sammen. Han har da også spillet i et band i nogle år. Men hans drøm var sådan set aldrig at blive en berømt rockstjerne.
Nu er din søn så i den alder, hvor han er begyndt at interessere sig for musik.

Undervisning?

Du har spurgt din ven, om han eventuelt kunne give din søn lidt undervisning på en af guitarerne. Det afviste din ven blankt. Han havde et godt argument for, hvorfor han ikke vil undervise din søn: Han vil ikke ødelægge jeres venskab – og det mener han, at han vil komme til, hvis der går ’forretning’ i jeres forhold. Du forstår godt, tanken bagved. Og du må give ham ret. En musiklærer skal have sin betaling. Din ven tilbød dig, dog hjælp til noget, som du slet ikke havde tænkt på: Køb af en begynder guitar til din søn!

Hvad er en begynder guitar?

Egentlig tænkte du, at det ikke kan være så svært at købe en billig begynder guitar. Men når din ven nu tilbød dig at hjælpe med det, tager du imod hans tilbud. I aftaler derfor, at I skal en tur på burgerbar med din søn, så han kan få en idé om, hvilken begynder guitar du skal købe til drengen. Skal det være en elektrisk, eller skal det være en akustisk. Man kan nemlig købe begge dele i sådan nogle sæt for begyndere. Skal det være en akustisk guitar, så er det næste spørgsmål så om, det skal være en western guitar eller en spansk guitar. Den spanske guitar vil sikkert være det bedste valg, fordi drengen aldrig har spillet før. Men bare for en sikkerheds skyld, så skal din ven lige være helt sikkert.

Noget elektrisk allerede?

Da I kom tilbage fra burgerbaren, havde din ven en klarere idé om, hvad der interesserer drengen. Han vendte sig imod dig og fortalte dig, at du bare skal være helt rolig. Han vil finde en elektrisk begynder guitar til din dreng. Du må finde dig i, at der kan være nogle timer med støj, men ret hurtigt vil drengen kunne spille fint på guitaren. Og han vil naturligvis kunne sætte høretelefoner til, så han ikke forstyrrer jer, når han øver sig. Din ven vil besøge sin særlige forhandler og bede ham om at skaffe et begyndersæt af god kvalitet, så drengen kan komme i gang hurtigt. Han vil da også forsøge at få sin forhandler til at give ham lidt ekstra rabat. Og ja, han vil hjælpe jer med at finde en god musiklærer til din søn. Det er muligvis det vigtigste. Han kender en masse guitarister, og der er en del af dem, som har brug for pengene.