Spring til indhold

GDPR og data?

Jeg ved godt, at man efter noget tid skal destruere de data, man har på forskellige medier: I skyen på en CD eller en glemt floppydisk. Men jeg var egentlig ikke klar over, at man også skal destruere dokumenter, man har på papir, hvis de indeholder følsomme data. Fx adresselister. Men det skal man. Også selvom man har glemt alt om den gamle mappe med dokumenterne i. Nu har jeg i mange år drevet min virksomhed. Det er gået godt, og vi har fulgt med tiden. Vi har fået nye medarbejdere, som er meget bedre til det her med computere og skyer og forskellige drives, end jeg er. Og de har fuldkommen styr på alt det der med persondata og reguleringer, og jeg ved ikke, hvad.

Makulering

Ikke desto mindre blev jeg temmelig forbløffet, da vores sekretær kom og fortalte mig, at vi har brug for en makulator. Hvad skal vi dog med sådan en? Alt ligger jo elektronisk nu. Men hun forklarede mig, at vores revisor havde sagt, at de gamle arkiver, vi har, skal væk. Der er mange af dem. De skal destrueres. Og det vil være godt, hvis vi kan få ryddet op i de gamle arkivskabe. Mange af kunderne, vi har haft, er jo ikke længere kunder hos os. Enten er de flyttet, eller også er de gået bort. Måske kunne vi få lov til at købe en makulator? Hun spurgte så venligt, at jeg bare sagde ja. Kan vi få én, der også kan destruere de gamle CD’ere og floppydisks? Ja, hvis den ikke er for dyr. Hvor køber vi sådan en henne?

Kontorartikler bør være billige

Hun fortæller mig, at hun forestiller sig, at vi skal finde en forretning med billige kontorartikler. Sådan en af de store, der har et stort udvalg. Måske kan jeg finde en på nettet? På nettet? Ja, jeg mener internettet. Ah, ja, ok. Gør du det. Jeg sidder med næsen i et manuskript, jeg lige har fået ind. Det handler om byplanlægningsteorierne fra midten af 70’erne og frem til i dag. Det er et af mine hjertebørn at læse den slags manuskripter. Vi udgiver faglitteratur inden for segmentet kunst, historie og arkitektur. Byplanlægning hører, herunder. Spændende læsning, synes jeg. De fleste andre synes, det er temmelig kedeligt. Jeg er netop ved at læse om problematikken omkring, hvordan den digitale teknik kan forandre byernes struktur.

Den rette maskine til jobbet

Jeg siger til hende, at hun bare skal finde den makulator, hun mener, er bedst til forlaget og vores kontor her. Jeg beder hende om at sende mig besked om, hvad den koster, så jeg kan føre udgiften ind i bogen. Jeg har godt nok en revisor, men holder dog øje med mit regnskab selv. Det lover hun at gøre. Ja, jeg kommer med fakturaen, ligeså snart jeg har bestilt den. Var der noget med, at vi også skal have en ny regnemaskine til dig? Åh, ja, det havde jeg glemt. Ja, køb du også sådan en. Sørg for, at tasterne er rimeligt store, så jeg ikke skal sidde og fumle med mobiltelefonens kalkulator.