Spring til indhold

Frederiksbergs vinduer

Det er vinter, og regnen har silet ned i flere uger. Her er mørkt, og gardinerne er som regel trukket for. Når jeg forlader mit hjem om morgenen, er det mørkt. Det er det så også, når jeg kommer hjem om eftermiddagen. Heldigvis kan man lukke vind, kulde og regn ude med gardinerne.

Så smukt

Men så i dag, er det lige så smuk en vinterdag som en dag på en caribisk sandstrand: Solen stråler, og her er hvidt. Det har sneet i nat. Så ville det altså være rigtigt rart at kunne se ud ad vinduerne. Det, jeg kan se mellem striberne på vinduet, er, at bilerne er ved at blive skrabet rene for 7 cm sne på ruderne. Her er stille. Kommunen har endnu ikke nået at komme ud og få skrabet sneen væk fra gaderne. Bilisterne kører meget forsigtigt, kan jeg se. Det irriterer mig, at mit udsyn ikke er klart. Jeg skal finde en vinduespudser, der kan komme og gøre noget ved vinduerne. Udvendigt i det mindste.

Vinduespolering NU

Jeg sætter mig ved min computer og søger på: ”Vinduespudser København” for at finde et firma, der kan varetage opgaven. Jeg er lidt ligeglad med, hvad det koster. Bare de kan komme hurtigt, så jeg kan se ud ad vinduerne igen.
Der er mange firmaer, kan jeg se. Nogle af dem er store rengøringsfirmaer. De er sikkert de dyreste. Kigger lidt længere på listen. Finder et par firmaer, der kun varetager vinduespudsning på Vesterbro.

Andre tilbyder også vinduespolering på Frederiksberg. Det må være et af de firmaer, jeg skal have fat i. Jeg ringer op til ét af dem. De har desværre ikke tid til at komme i dag. De har tid i overmorgen. Øv. Jeg har brug for vinduespudsning nu. Klikker ind på det næste firmas site for at se, hvad de tilbyder. Det ser ud, som om de har et godt tilbud. Noget med, at man kan få en gratis vinduespudsning, når man har brugt firmaets service 10 gange. Ikke dårligt. Jeg ringer til dem. De har tid kl. 15:15. Fint. Jeg giver dem navn og adresse. Og lige nu venter jeg så på at vinduespudseren skal komme.

De sagde, at det kan være, at han ikke kan nå frem lige præcist til tiden. Der er mange, som gerne vil have deres vinduer pudset i dag. Vejret er jo smukt, og solen skinner. Ja, det er jo også grunden til, at jeg ringede jer op her til morgen. De sagde dog også, at forsinkelsen højst vil være på op til et kvarter. ”Der kommer nok mange små trafikuheld der, hvor de ikke har fået ryddet sneen endnu. Det kan også forsinke vores medarbejder. Men han skal nok komme.” Rigtigt. Det havde han ret i ham fyren, jeg talte med. Det havde jeg ikke tænkt på. Trafikulykker pga. sneen vil selvfølgelig forekomme. Men rart at vide, at de har omtanke nok til lige at advare om, at der kan komme en lille forsinkelse. Herregud, et kvarters tid er ikke så længe. Så hvis han bare dukker op der ved tre- halvfiretiden, så er det fint.