Spring til indhold

Frederiksberg låsesmed

låsemed er et drømmejob

Du har sikkert længe gået og overvejet, hvilken vej du skal gå fremover i dit liv. Du gik ud af 10. klasse her i juni måned. Alle troede, at du ville videre i gymnasiet. Men det der med bøger og terperi er bare noget, du ikke kan overskue lige nu. Du fandt derfor et sommerjob. Hos en låsesmed på Frederiksberg. Det var du meget glad for. Du fik godt nok ikke lov til at åbne døre for folk. Men du fik lov til at se, hvordan han arbejder. Du fik også et ret godt indblik i, hvor hårdt et job det faktisk kan være. Du blev jo også ringet op af ham, når han skulle ud til en kunde en sen nat for at åbne døren for ham. I de situationer fik du 10 minutter til at få vasket søvnen ud af øjnene og komme i tøjet. Låsesmeden ville komme og hente dig, så I sammen kunne køre hen til kunden. Det var ikke altid lige sjovt. Men heldigvis blev du og låsesmeden rigtigt gode kammerater – og du fik et kæmpe indblik i, hvad det vil sige at drive en lille selvstændig virksomhed.

En dygtig låsemed

Ja, nu overvejer du da også, om du måske skulle spørge låsesmeden på Frederiksberg her, om du må komme i praktisk hos ham, hvis du vælger at tage en erhvervsuddannelse som låsesmed. Det kan godt være, at han vil acceptere det. Der vil være tale om nogle perioder på nogle måneder over de næste par år. Du skal både gå i skole og have praktisk erfaring. Du tænker over det. Overvejer det positive og det negative.

Gode oplevelser

Til det positive hører, at der altid vil være glemsomme folk, der vil få brug for, at du redder dem ind i deres bolig, fordi de har glemt nøglerne. Det vil sige, at du har en fremtid som låsesmed – og som selvstændig. Det er også positivt at høre folk fortælle dig, at de er taknemlige for den service, du har ydet overfor dem. Og ja, det er da også positivt, at du bliver betalt lige med det samme. Ofte via MobilePay. En andet positivt element er, at du kommer i kontakt med mange forskellige mennesker. Du kan godt lide at tale med mennesker. Du lærer noget af dem.

Nogle kunder er krævende

Et af de negative elementer er dog, at der kan være situationer, hvor det kan være svært at håndtere en kunde. Nogle mennesker bliver jo meget nervøse, når de ikke kan finde deres nøgler. De kan blive aggressive. Et andet negativt element er de her mærkelige arbejdstider. Men det kan du vel finde en løsning på. Simpelthen nægte at stå til rådighed efter kl. 21:00. Og så er der det der med vejret. Arbejdet kræver, at du er villig til at komme ud til kunderne i alt slags vejr og på alle dage i løbet af ugen. Fridage? Jo, det kan du godt planlægge. Men du kan risikere at en tur til stranden skal aflyses. Men tanken om at blive låsesmed i København eller på Frederiksberg er ikke helt skræmmende.