Spring til indhold

Folier kan bruges til meget

Reflection in Car Window

Selvom energipriserne er faldet lidt, så er der stadigvæk mange gode grunde til at holde igen på energiforbruget og dermed få regningerne til varme og el ned. Ikke kun er det stadig dyrt at forbruge energi. Det er jo også skadeligt for miljøet. Mindre energiforbrug betyder mindre CO2-udslip. Det skal vi også lige være opmærksomme på. Men, hvad kan vi gøre for at bruge mindre energi? Jo, udover at skrue ned for varmen – sådan som mange allerede har gjort – så kan vi jo sørge for, at vores bolig er isoleret godt. Sådan både i gulvet og på loftet. Og naturligvis også i hulmurene. Men er der så mere, vi kan gøre?

Masser af muligheder

De fleste tænker nok, at det er der ikke. De tænker sikkert også, at nu har de virkeligt brugt mange penge på at isolere og på nye vinduer. De har muligvis også lært at strikke tykke sweatre her i løbet af vinterferien. Der er ikke mere at gøre!
Forkert! Der er faktisk en lille – måske ubetydelig – men meget effektfuld ting, som du kan gøre for at holde varmeregningen nede – samtidigt med, at du faktisk holder på varmen her i de sidste vinteruger.

Vinduesfolie i metermål

Hvad? Jo, du kan sætte sådan noget selvklæbende folie i metermål på dine vinduer. Det er rigtigt nok. Der findes en folie, som du kan sætte på vinduerne og så vil den sørge for at holde varmen indenfor. – Og til sommer vil den faktisk sørge for at holde heden udenfor. Den virker næsten isolerende. Det er en gennemsigtig folie, som ikke hindrer udsynet fra dine vinduer. Så længe den bare bliver sat op indvendigt. Normalt tænker vi jo på folie, som noget, vi sætter op udenpå vinduerne.

Forretninger bruger selvklæbende folie udenpå deres udstillingsvinduer. Dette er dog en særlig folie til vinduer, som faktisk ikke gør noget for miljøet. Denne selvklæbende folie, som jeg taler om, er mere miljøvenlig, da den netop sørger for, at du ikke skal bruge ekstra energi på enten at varme op eller nedkøle i huset.

Specielle folier til vinduer

Så, dette er bare et lille tip, som du kan bruge, hvis du vil. Eller du kan lade være, hvis du ikke vil. Det er helt op til dig. Jeg synes bare, at du skal vide, at der altså findes særlig professionel folie til vinduer, som ikke skader miljøet, men som også hjælper dig til at spare nogle penge på varmekontoen. Åh ja, jeg glemte lige at sige, at du kan købe den her selvklæbende folie i ruller i metermål. Jeg kan ikke lige huske, hvor brede rullerne er. Men de er helt sikkert brede nok til at kunne dække et standardvindue.

Så måske er det et lille projekt, du bør kigge på her i weekenden: Få målt dine vinduer og find ud af, hvor mange meter folie til vinduer du eventuelt skal købe. Investeringen vil kunne tjene sig ind. Måske har du vinduer, der ikke ser solens lys – ja, så kan du da undlade at måle dem. Men ellers, så vil jeg sige, at det er en god idé at få sat folie på vinduerne.