Spring til indhold

Find en billig låsesmed

Min mor er ulykkelig. De har stjålet hendes smykker. Hun har mange værdifulde smykker. De betyder meget for hende. Indbruddet fandt sted i morges. Da vi kom hjem, efter at hun havde hentet mig fra skole, var hele huset bare i et kaos. Der var vendt op og ned på alt. Inde på mit værelse havde de heldigvis ikke taget noget. Men de havde taget min fars desktop og min mors smykker. Mine forældre ringede naturligvis til politiet og til deres forsikringsselskab. De vil godt dække tabet. Men den affektionsværdi, som nogle af min mors smykker har for hende, kan de ikke dække. De kan kun dække, hvad smykkerne er vurderet til. Det er vist godt nok.

Skræmmende

Det var godt nok skræmmende at komme hjem til det roderi. Og min mor græder hele tiden. Hun siger, at hun føler, at hun er blevet angrebet. Det kan jeg sådan set godt forstå. Det gør jeg også. Det var ikke sjovt at se, at nogle fremmede har endevendt alle mine ting. Politiet optog rapport og er nu ved at jage tyveknægtene. Jeg håber, de finder dem hurtigt. De nævnte noget om, at der har været flere indbrud i kvarteret i de sidste par uger.

Låsesmed med tyverisikring

Min far er rasende. Det er hans måde at reagere på, når han er presset og bange. Han skælder ud på alle. Samtidigt bliver han hyperaktiv. Han har ringet til flere forskellige låsesmede for at høre om, hvornår de kan komme og sætte nye sikkerhedslåse i døren. Han bander og svovler. Siger, at det er umuligt at finde en billig låsesmed i København, der kan komme med det samme. Han er ved at udvikle en pudsig teori om, at han selv kan sætte nye låse i døren.

Det har min mor dog frabedt sig. Hvis det sker igen, og det ikke er en certificeret låsesmed, der har lavet arbejdet, så gælder forsikringen ikke. Hun er ret fornuftig og helt cool på det punkt. I modsætning til min far. Han er nærmest en hidsigprop. Jeg sendte ham denne artikel, så han kunne læse lidt mere om det.

Ville gerne trøste

Jeg har ligesom ikke en chance for at få indført et ord. Jeg ville ellers gerne trøste dem. De er meget oprevet, og jeg bryder mig ikke om at se dem sådan. Det ville være bedre, hvis de bare satte sig ned og græd. Så kunne jeg omfavne dem og fortælle dem, at vi er sammen, og at der ikke er sket noget med os. Det er kun ting, de har taget. Og jeg ved godt, at de ville sætte pris på det. Men sådan som de opfører sig lige nu, så vil jeg helst bare lukke mig inde på mit værelse og glemme, at her har været indbrud. Og faktisk, så synes jeg, at de godt kunne tage at vise lidt hensyn. Det er jo heller ikke sjovt for mig at få hele mit værelse rodet igennem. Jeg tager min rygsæk med laptoppen i med mig ind på mit værelse. Jeg vil tale med min veninde om det på FaceTime. Har brug for at tale med nogen lige nu.