Spring til indhold

Er dine vinduer rene?

Hygiejne og rengøring af vinduer

Generelt er vi meget opmærksomme, når det handler om hygiejne i boligen. Vi sørger for at holde boligen ren. Vi gør meget for at bruge miljøvenlige midler i rengøringen, så vi gør mindst mulig skade. I det hele taget mener vi, at, jo renere miljøet er, jo bedre, har vi det selv. Klart. Hvem kan ikke godt lide at få et bad og blive ren og lækker? Sådan er det, også med miljøet. Du ved også godt, at hvis du ikke husker at børste dine tænder, så får du problemer med tænderne – på et eller andet tidspunkt. Det samme sker også med din bolig. Er der noget, du glemmer at holde rent, eller fri fra fx fugt, så vil der før eller siden opstå en skade.

Overfladerne i et hus

Ok, et hus er måske ikke en levende krop, sådan som din er, men det er et sted, hvor materialerne, det er bygget af, skal holdes ved lige, og som kan forvitre og gå til, så der skal ofte tjekkes for skader i boligen. Ligesom du får dit halvårlige tjek hos lægen. Et af de steder, som vi ofte ignorerer at sørge for at holde rent i huset, er faktisk husets vinduer. Pudsigt nok.

En undersøgelse har vist, at ca. 34% af os får vasket vinduerne udvendigt hver 3. måned. Sig mig lige en gang: Børster, du tænder hver tredje uge? Kun 1% af os får pudset vinduerne sådan cirka hver 14. dag. Lidt mindre end 25% af os får dem pudset hvert halve år, og lidt mindre end 25% får dem pudset hver anden måned.

Nu skal jeg ikke gøre mig til dommer. Behovet for vinduespudsning er naturligvis individuelt. Men hvis du bor ud til en ret trafikeret gade, så vil jeg anbefale, at du overvejer at få pudset vinduerne oftere. Partiklerne fra trafikosen skaber nemlig snavs på dine vinduer.

Hvad siger vinduespudseren i Lyngby?

Lad os tage et eksempel: Lad os sige, at du bor i Lyngby. Måske på Klampenborgvej. Der er der en del trafik. Der er en del forretninger, men der er også etageejendomme med lejligheder, hvor almindelige mennesker bor. Deres vinduer er meget mere udsat for at blive snavsede fra os og sod fra trafikken – også selvom der kommer flere og flere elbiler! Mindst en tredjedel af de boligejere dér bør få hjælp fra en vinduespudser i 2800 Lyngby, så de kan holde vinduerne rene. Det er nemlig ikke altid lige nemt, at pudsevinduerne udvendigt. Især hvis man bor på anden eller tredje sal. Og snavsede vinduer er hverken rare at have eller sunde for bygningen. Snavs kan gå hen og ødelægge vinduerne, hvis de ikke bliver rengjort jævnligt. Og bestemt noget oftere end ca. hver tredje måned. En gang hver anden uge kan være tilstrækkeligt.Som du kan læse her er det muligt at få en god rabat.

Vi tænker normalt ikke på, at trafik kan medvirke til, at vores bolig bliver beskidt. Vi har nogle meget faste rutiner i vores rengøring. Og har vi lært, at vi kun har behov for at pudse vinduerne hver 3. måned, så gør vi det, selvom vi bør gøre det oftere – for vores egen og for boligens skyld.