Spring til indhold

Elbiler og rust

Ruster Tesla?

Jeg er flyttet tilbage til Danmark efter 30 år i udlandet. Jeg har boet i Nordafrika, hvor jeg dannede min familie og min virksomhed. Nu er mine børn voksne, og jeg er alene. Desværre. Min kone var syg, og hun gik bort for godt et års tid siden. Efter at jeg blev alene, opdagede jeg, at jeg savnede Danmark og den fredelige livsstil, man har der. Så jeg fandt en hyggelig, lille bolig ude på landet på Fyn. Min virksomhed, ja den har min ældste søn overtaget. Det går rimeligt godt for ham. Han har mig stadig som bestyrelsesmedlem. Så jeg lever af afkast af mine aktier og et lille honorar, som jeg får som bestyrelsesmedlem.

Elbiler og hybridbiler

Der er stadig god efterspørgsel efter produkterne, der bl.a. benyttes i elbiler og hybridbiler. Jeg skal ned og besøge mine børn her i julen, og det bliver dejligt at se dem igen. Jeg savner dem. Naturligvis. Børnebørnene er så sjove. Og de kan godt lide det, når jeg kommer og forkæler dem. Når de bliver lidt større, håber jeg, at de kan komme og besøge mig her på Fyn. Men inden jeg flyver derned i næste uge, så skal jeg have ordnet nogle ting, som jeg faktisk havde glemt alt om, at man burde gøre. Fx sådan noget som at få sat vinterdæk på bilen. Jeg har jo købt mig en brugt bil, som jeg bruger, når jeg skal købe ind. Mekanikeren, som tjekkede den, gjorde mig opmærksom på det med vinterdækkene. Han har også sagt til mig, at jeg bør få lavet en undervognsbehandling af den.

6 år gammel bil

Den er 6 år gammel, og han kunne se, at den faktisk godt kunne trænge til en kærlig behandling. Så det er den slags ting, jeg er ved at få planlagt lige nu. Jeg vil jo ikke risikere at køre i en usikker bil. Og kan jeg gøre noget for ikke at skulle købe en ny bil til næste år, så vil jeg være glad. Budgettet er ikke, som det har været. Og flybilletterne ned til min familie koster en del. (Og det gør gaverne, jeg har med til mine børnebørn også.)

Jeg tænker, at det med vinterdækkene kan jeg sikkert få ordnet hos mekanikeren, som tjekkede bilen, inden jeg købte den. Men det der med undervognsbehandlingen? Han sagde jo, at den slags arbejder, udfører de ikke på hans værksted. Så jeg må lede efter et sted, hvor de kan lave undervognsbehandlinger. Det er jo helt ukendt for mig. Man gør bare ikke sådan noget i Nordafrika. Klimaet er jo ikke lige så fugtigt som her i Danmark. Så jeg har faktisk aldrig haft en bil til undervognsbehandling. Men som de siger: Der er altid en første gang.

Fyns bedste undervognsbehandling

Så jeg må bare se at finde et sted. Internettet herude er lidt ustabilt, men jeg har da en idé om, at jeg vil lede på internettet. Det gør alle jo. Bare skrive ”Undervognsbehandling Fyn” og så finder jeg sikkert et sted, hvor jeg kan få en tid. Jeg håber bare ikke, at der er alt for lang ventetid. Jeg skal jo rejse på onsdag.