Spring til indhold

Dyb muskelmassage

Ømme ben

Alle, der har stået i en butik, ved at det er ret hårdt arbejde. Det går hårdt ud over benene. Det er lange arbejdsdage, hvor man står op. Man bevæger sig. Jovist. Men når fyraften så er kommet, så er det, at trætheden melder sig. Det største ønske på det tidspunkt er så at komme hjem og få lagt benene op på sofaen og bare slappe af. Helst i lang tid. Vi ved, at vi skal igennem endnu en lang arbejdsdag dagen efter, så det handler om at få hvilet ud. Og det handler om at få masseret de ømme lægge. Men vi tænker ikke på, at vi faktisk også har gået og spændt i nakke og skuldre. Der har måske været varer, der skulle flyttes rundt. Hele kroppen er rent ud sagt ret mør af træthed og overanstrengte muskler.

Når benene trænger

Efter at være kommet hjem og vi har fået benene op i horisontal position på sofaen, så er det, at vi kan mærke, at der er brug for massage – oppe ved skuldrene og nakken. Der er bare ikke nogen, der gider at massere os. De andre i boligen har travlt med andre gøremål. Hvad gør du så? Ofte vil du forsøge selv at massere de ømme skuldre. Men det er lidt besværligt, og du kommer ligesom ikke helt i dybden. Det virker ikke.

Der er et lille hjælpemiddel, som faktisk virker: En massagepistol – https://optimasport.dk/collections/massagepistol. Hvis du ikke kender til en massagepistol, så kan jeg fortælle dig, at det er en pistol, der gør det, ordet siger: Den kan massere dine ømme muskler. Du kan selv holde den op mod skulderen, og du vil mærke, at de vibrationer, som den udsender, faktisk får gjort de trætte muskler bløde. De begynder at slappe af, og du får det bedre. Du skal dog vide, at en massagepistol ikke er en legetøjspistol. Den bør ikke bruges af børn. Det er et instrument, som du kan bruge på dine muskler, når du har brug for det.

Hvordan virker den?

Hvad gør den sådan helt praktisk, sådan en massagepistol? Ja, den udsender vibrationer, som får blodet til at strømme igennem musklerne hurtigere. Det betyder, at forskellige affaldsstoffer, der kan være i musklerne, frigøres og forsvinder derfra. Samtidigt sørger vibrationerne for, at musklerne slapper af, fordi blodet strømmer hurtigere igennem dem.

Massagepistoler er endnu ikke så kendte her i landet. Men de er på vej ind på markedet, fordi mange, der går i fitnesscenter, har opdaget, at de faktisk også kan hjælpe dem, imens de træner. Der er jo mange, der træner i intervaller. I de intervaller, hvor de ikke træner, kan massagepistolen hjælpe dem, så de undgår, at en øm muskel måske kræver udstrækning.

Ved at bruge massagepistolen i få sekunder kan musklen blive blød igen, og træningen kan fortsætte uden smerter. Det er en fordel. Især for dem, der træner meget intensivt. Men de løber dog også en risiko, fordi den hårde træning kan medføre, at musklerne ikke slapper tilstrækkeligt af. Med en massagepistol, som anvendes efter træning, kan de sørge for, at deres muskler rent faktisk når ned til afslappet tilstand hurtigt.