Spring til indhold

Den gode psykoterapeut

Det er ved at rable for min mand. Han er ikke helt stabil sådan humørmæssigt. Det har han sådan set aldrig været. Men lige nu er vi inde i en periode, hvor han har det rigtigt dårligt. Det er muligvis endnu en begyndende depression. Jeg har tidligere oplevet, at han har haft en depression. Det var ikke en nem periode i vores liv sammen. Og jeg er alvorligt bange for, at han er på vej ind i endnu en.

Psykoterapien

Selv er jeg meget stabil. Jeg oplever ikke de store udsving, som han gør. Vi har talt meget om det, og jeg har på et tidspunkt faktisk besøgt en psykoterapeut i København et par gange, fordi jeg ville gerne forstå ham bedre. Jeg havde nogle meget gode samtaler med terapeuten om, hvad depression er, og om hvad jeg kan gøre for at hjælpe min elskede igennem. Det var faktisk nogle meget svære samtaler for mig. Egentlig ikke, fordi jeg frygtede dem. Mere, fordi jeg indså, hvor meget jeg var nødt til at åbne i mig selv for at få lov til at åbne min hjerne og forstå ham. Og ja, vi talte da også om problemer, som jeg har, men som jeg ikke har arbejdet med endnu, og faktisk heller ikke har brug for det – lige nu.

Et interessant forløb

Det var et spændende og meget givtigt forløb for mig.

Jeg overvejer lige nu at fortsætte med at gå i terapi, fordi det vil helt sikkert kunne hjælpe mig til at kunne hjælpe min mand. Det er jo vigtigt lige nu, at jeg er stabil, holder mit mod oppe, og ikke lader det negative ødelægge vores familie. Samtidigt er det nok også vigtigt for mig, at jeg har et menneske, jeg stoler på, og som jeg kan åbne mig overfor uden at skulle være bange for, at der bliver talt om det til andre.