Spring til indhold

Brætspil er genial underholdning

Brætspil er sjove

Sofie  er en kvik pige på syv år, men selv om hun nok er lidt mere velorienteret end de fleste af hendes jævnaldrende, måtte vi alligevel forklare hende, at hun ikke kunne være med i det spil Trivial Pursuit, som min mand og jeg netop havde taget fat på. Og i øvrigt er det ved at være på tide, at du går i seng, sagde jeg til hende.

Det var en lettere surmulende Sofie, der gik ud for at børste tænder og gøre sig klar til at komme i seng. Min mand så lidt eftertænksomt på mig og spurgte, om der ikke findes nogle gode børnespil, der kan udfordre sådan en pige på syv år. For hun vil jo gerne spille, og det kan da vist kun komme hendes udvikling til gavn med den type spil.

Jeg lovede min mand at kigge nærmere på det, når jeg alligevel skulle ind til byen og shoppe lidt dagen efter. For der må vel være en eller anden form for brætspil, som specielt henvender sig til børn, og det skal jo gerne være noget, der kan matche hendes videbegærlighed.

Næste dag fandt jeg i vores legetøjsforretning et spil, som ekspedienten varmt anbefalede, men der skal jo mindst to til at spille sådan et spil, så jeg valgte også at købe et forholdsvis stort puslespil til Sofie. Hun er enebarn, og det er jo ikke altid, at hun har en jævnaldrende veninde på besøg, som hun kan spille et eller andet spil sammen med.